• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Засідання районного методоб'єднання вихователей групи продовженого дня

Засідання районного методоб'єднання вихователей групи продовженого дня

2017-04-24

Якість освіти, як відомо, визначається компетентністю та рівнем професійної діяльності педагога. Сьогодення вимагає гнучкого, динамічного вихователя, здатного працювати в нових умовах, який є особистістю, що постійно розвивається. Крім знань і умінь педагогові необхідні певні особисті якості, адже він сам є засобом впливу на вихованця. Виховання учня значно залежить від спрямованості педагога, його поведінки, що безпосередньо впливає на дитину.

Останнім часом проблема методичної компетентності набуває особливого значення, оскільки одним із завдань системи освіти є необхідність формувати цілісну систему універсальних знань, умінь і навичок, а також досвід самостійної діяльності учня, тобто ключові компетентності, що визначають сучасну якість змісту освіти.

Тому тему «Розвиток методичної компетентності вихователя групи продовженого дня» винесено на засідання районного методичного об’єднання вихователів груп продовженого дня, яке відбулося 20 квітня 2017 року.

Презентацією з даного питання представила методист РМК Кисіль С.Г.

ГПД

Для того, щоб вихователь ГПД сформувався як фахівець, необхідно не лише володіти методикою викладання предметів початкової школи, але й постійно вдосконалюватися у різні способи – відвідування уроків, самоосвіта, використання ІКТ, активна робота в ШМО та РМО, семінарах, проходження курсів підвищення кваліфікації тощо. Саме питання підвищення свого методичного рівня, фахової майстерності висвітлювали члени методоб’єднання у виступах, обмінювалися досвідом роботи, зробили висновок: якщо педагог відкритий для ознайомлення колег зі своїм досвідом, досвідом освоєння інновацій і сам готовий ознайомлюватися з інноваційним досвідом інших колег, то можна говорити про розвиток його професійної мобільності та методичної компетентності.

Кiлькiсть переглядiв: 284